Post in evidenza

Кои сме ние?

January 30, 2018

Ние сме група момичета, които не спираме да търсим, да вярваме, да се палим една друга, да поддържаме огъня, а той все се върти около българското. Ентусиазираме и хората около нас – да го (пре)открият, да му се радват, да го оценят, да го показват. 

Ние сме Гергана, Мария и Ася. Преподаваме, пишем, работим и творим, като се опитваме да запазим и покажем различни аспекти на собствената си идентичност.

В зависимост от интересите, опита и знанията си, се опитваме да привлечем  сродни души, всички онези българи, които живеят в Италия, всички италианци, които пък живеят в България, и всички, които имат интерес към нашия език, култура, история, природа. 

Не е тайна, че ние, българите, нямаме особено самочувствие за себе си. Така и се представяме. По този начин и биваме възприемани. Докато някой не усети аромата, вкуса, звученето, традицията, природата ни. И остава зашеметен! И изненадан, защото до този момент не е предполагал и очаквал да изживее цялата тази палитра от цветове, емоции и уникалност.

Ние бихме искали да развием това самочувствие, да покажем, че има защо да се гордеем с това, че сме българи, че пишем на кирилица, че … много са!

Именно уважението към нас самите трябва да предадем на децата си, учениците си, студентите си. И всичко това идва и се възпроизвежда В, ЗА, ОТ и НА езика.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Езикът е красив и млад жребец. Няма да отидеш далеко с него, ако не умееш да яздиш добре. Дори нещо повече: ще те хвърли от гърба си и ще те стъпче. (...

БЛОГ ЗА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

January 31, 2018

1/3
Please reload

Post recenti
Please reload

Archivio
Please reload

Cerca per tag

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Seguici
  • Facebook Basic Square

© 2017 Centro linguistico e culturale QUI BULGARIA. Proudly created with Wix.com

  • w-facebook