Cerca
  • Scuola Bulgara

БЛОГ ЗА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

Езикът е красив и млад жребец. Няма да отидеш далеко с него, ако не умееш да яздиш добре. Дори нещо повече: ще те хвърли от гърба си и ще те стъпче. (Димитър Подвързачов)

Ние вярваме, че езикът е ключът (Волтер) към всяка култура (свят), граница на нашите собствени светове и познание на други (Витгенщайн) – нашето разковниче за запазването му като роден, за опознаването и усъвършенстването му като чужд.

Но защо ни е нужен ни е блог за български език?

  • за да може да се консултирате за правопис, пунктуация, граматика, лексика, стилистика и т.н. във всеки момент

  • защото тук ще ви представяме интригуващи факти, културни събития и техните инициатори, нови книги и техните автори

  • защото тук ще си говорим НА и ЗА българския, българското и България!

Ще си говорим, разбира се, и на италиански, защото сме заобиколени от прекрасни хора от цяла Италия, които живеят, работят или учат в България, или такива, които изучават езика ни, интересуват се от нашата култура и традиции, пътуват и се наслаждават на България.

Не си представяйте, че тук ще Ви наставляваме с някакви сухи граматически очерци или ще коментираме единствено правилата и „грешките“. За тази цел има достатъчно граматики и речници!

Тъй като сме изключително любопитни и вечно търсещи нещо ново, провокиращо и завладяващо, ще се опитаме да отговорим на Вашите индивидуални съмнения и въпроси, като Ви предложим ясен, конкретен и практичен подход към езика.

Бъдете спокойни! Няма да обсъждаме единствено граматически казуси! Ще си говорим за общуването на майчин език и за билингвизма, ще Ви запознаем с интересни факти за езика, книгите, изкуството и всичко, което ни вдъхновява, за всяка искра, която ни кара да полетим.

Бъдете и Вие част от нас! Всеки, който би искал да вземе отношение, да коментира, да предложи тема за дискусия, да публикува свой текст, е добре дошъл!

Благодарни сме на всички Вас, които сте до нас, които ни подкрепяте и помагате, които ни стимулирате и вдъхновявате!

36 visualizzazioni

© 2017 Centro linguistico e culturale QUI BULGARIA. Proudly created with Wix.com

  • w-facebook