Cerca
  • Scuola Bulgara

Кои сме ние?

Ние сме група момичета, които не спираме да търсим, да вярваме, да се палим една друга, да поддържаме огъня, а той все се върти около българското. Ентусиазираме и хората около нас – да го (пре)открият, да му се радват, да го оценят, да го показват.

Ние сме Гергана, Мария и Ася. Преподаваме, пишем, работим и творим, като се опитваме да запазим и покажем различни аспекти на собствената си идентичност.

В зависимост от интересите, опита и знанията си, се опитваме да привлечем сродни души, всички онези българи, които живеят в Италия, всички италианци, които пък живеят в България, и всички, които имат интерес към нашия език, култура, история, природа.

Не е тайна, че ние, българите, нямаме особено самочувствие за себе си. Така и се представяме. По този начин и биваме възприемани. Докато някой не усети аромата, вкуса, звученето, традицията, природата ни. И остава зашеметен! И изненадан, защото до този момент не е предполагал и очаквал да изживее цялата тази палитра от цветове, емоции и уникалност.

Ние бихме искали да развием това самочувствие, да покажем, че има защо да се гордеем с това, че сме българи, че пишем на кирилица, че … много са!

Именно уважението към нас самите трябва да предадем на децата си, учениците си, студентите си. И всичко това идва и се възпроизвежда В, ЗА, ОТ и НА езика.

45 visualizzazioni

© 2017 Centro linguistico e culturale QUI BULGARIA. Proudly created with Wix.com

  • w-facebook